• Naša misija
  • Pomoći djeci i roditeljima sa posebnom brigom o optimalnom prepoznavanju i zadovoljavanju potreba i prava djece u svakodnevnim životnim situacijama. Intenzivnom provedbom prava djece na zdravu hranu i zdrav život i zadovoljavanjem potreba djece za kretanjem tokom svakodnevnog ritma dnevenih aktivnosti želimo osigurati uslove za razvoj sposobnosti svakog djeteta i usvajanje navika zdravog življenja u najranijoj dobi.

    U cilju poticanja aktivnog sudjelovanja djeteta u oblikovanju svog životnog prostora, učenja socijalnih vještina i razvoja emocionalne inteligencije posebno pažnju posvećujemo stvaranju poticajne sredine. Kontinuiranim oplemenjivanjem materijalne sredine, uvođenjem elemenata koncepcije vrtića po mjeri djeteta osigurali smo uvažavanje osobnosti svakog djeteta i učenje na prirodan način, čineći i sudjelujući, sukladno individualnim razvojnim potrebama svakog pojedinog djeteta.

    Razvijanjem partnerskih odnosa na relaciji porodica-vrtić kontinuirano radimo na jačanju roditeljske kompetencije u pravoshodnom prepoznavanju i zadovoljavanju potreba i prava djece.
  •  
  •